A 7 leggyakrabban feltett kérdés

1. Fordulhatok Önökhöz, ha már írtam egy levelet a légitársaságnak?

Igen. Bármikor kérheti tőlünk, hogy járjunk el az Ön ügyében attól függetlenül, hogy azt legelső lépésektől, vagy a levélírást követően igényli tőlünk. Lehetőség van arra is, hogy a légitársasággal való tárgyalás során kérjen tőlünk jogi segítséget. Gyakran kapnak elutasító tartalmú levelet ügyfeleink a légitársaságtól akkor is, ha a követelés teljesen jogos. Ekkor mi gyorsan megpróbáljuk a bizonyítékaink segítségével alátámasztani a követelés jogosságát annak érdekében, hogy a légitársaság mégis fizessen.

2. Mennyi idő alatt kapom meg a pénzemet?

Ha a légitársaság nem akarja kárpótolni az Önnek okozott bosszúságot és anyagi kárt, úgy csak hosszadalmas és kényelmetlen peres eljárással kaphatja meg az Önnek járó kártalanítást. Ha Ön nem légügyi jogász, úgy kénytelen lesz beásni magát légiközlekedéssel kapcsolatos uniós joganyagba. Nem beszélve arról, hogy angol, francia, német, amerikai, vagy arab légitársaságot beperelni Magyaroszágon nehézségekbe ütközik, mivel ezeknek a légitársaságoknak nem Magyarországon van a székhelye.

Ha az AimToClaim.eu-hoz fordul, a Társaságunk által meghatározott vételárat akár 21 napon belül átutaljuk a bankszámlaszámára. Az AimToClaim.eu az utasok legjobb barátja.

3. Volt késésbiztosításom az utazás során, melyet érvényesítettem. Kaphatok kártalanítást a légitársaságtól is?

Nem. Ha Önnek a biztosítója már megtérítette a kárát, úgy nem igényelhető a kártalanítás behajtása, mivel az a biztosítóját illeti meg.

4. A légitársaság már kárpótolt a késedelemért/törlésért. Kaphatok pénzt az EU rendelet alapján is?

Nem. Ha Önnek a légitársaság kifizette a kárát, és további követeléséről lemondott, úgy nem áll fenn követelés a légitársasággal szemben.

5. Kérhetem, hogy a velem együtt utazó családtagok vagy barátok részére fizessenek kártérítést?

Igen. Szükségünk lesz ehhez a családtagok/barátok repülési dokumentumaira és személyes adataira, de akár Ön is megadhatja ezen adatokat. Ha 18 év alatti személy szeretne kártalanítást, úgy szükség van szülője vagy törvényes képviselője hozzájárulására. Azonban ülőhely nélkül a fedélzeten utazó személy (csecsemő) esetében kártérítés kifizetésére nincs lehetőség.

6. Melyek a követelés eladásának az előnyei?

  • A legfontosabb előnye az azonnali fizetés. Ha nem hozzánk fordul, rendszerint csak hosszú hónapok vagy évek múltán tud a követeléséhez jutni, azt is csak a perek jogerős lázárulta után. Ha hozzánk fordul, mi legkésőbb 3 héten belül fizetünk Önnek.
  • Javíthatja esélyeit a kárának megtérítésére. Mi akkor is fizetünk Önnek, ha a kérelmét jogtalanul utasítják el, ha a kártérítését csökkentik, vagy a számlái kiegyenlítését halogatják. Mi mindíg pontosan fizetünk.
  • Nincsenek költségek. Nem kell peres eljárási illetéket (6 %), ügyvédi munkadíjat (15-25 %), végrehajtási költségeket (3 %) megfizetni. Nincs postaköltség, közjegyzői díj. És természetesen az idő is pénz.
  • Kétszer ad, ki gyorsan ad. Amennyiben Önnek nincs ideje akár éveket várni a pénzére, legjobb választás az AimToClaim.eu.
  • Leegyszerűsítheti a kártalanítási eljárását, nem kell tárgyalnia az légitársaság ügyfélszolgálatával, nálunk minden online intézhető. Az összes szükséges dokumentumot (engedményezési szerződés és értesítő, ügyvédi meghatalmazás) megküldjük e-mailen, melyet csak alá kell írnia.

7. Mi történik a szerződés aláírása és beküldése után?

Az adatbázisunk és más nyilvánosan hozzáférhető adatok alapján döntünk arról, hogy van-e esély a légitársasággal szembeni követelés érvényesítésére. Ennek eldöntése előtt megkeressük a légitársaságot, akinek igazolnia kell, hogy Ön és utasai a megadott repülőgépen utaztak. Amennyiben ezt a légitársaság nem igazolja vissza, a szerződéskötésre nem kerülhet sor.

Ügyvédi megbízás sikerdíja

  • Minden késés esetében bruttó 15 %;
  • Kizárólag sikerdíjas alapon;