Légijáratok késése

Egy repülőjárat késése súlyos kellemetlenséget okozhat az utasok számára. Aki a nyaralásának első napjait késte le, vagy egy családi eseményről maradt le, annak a légitársaság hibájából történő járatkésés felbecsülhetetlen károkat okoz. A késés után gyakran felmerül a gondolat, hogy az okozott károk megtérítése érdekében közvetlenül keressék meg a légitársaságokat. A gyakorlati tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a legtöbb esetben a légitársaságok elutasítják, vagy figyelmen kívül hagyják az utasok kártalanítási igényét, vagy ami még ennél is rosszabb, hogy vitatják a felelősségüket a késésért. Ilyenkor a leggyakoribb védekezés természetesen az, hogy a késés a légitársaságtól függetlenül, egy elháríthatatlan külső ok miatt lépett fel.

ugroiskola

Az utasok 80-85 %-ának követelését a légitársaságok azonnal elutasítják még abban az esetben is, ha egyébként kártérítés jogosan járna. Legtöbbször az elutasító indokolás a rendkívüli körülményekre, illetőleg elháríthatatlan külső okokra vonatkozik. A késés okai között gyakran szerepel a rossz időjárás, a váratlan technikai meghibásodás, ütközés madárral, a légitársaság személyzetének sztrájkja. A gyakorlati tapasztalat az, hogy a légitársaságok az utasok nagy részének elutasítják a kártalanítási igényét, és nem hajlandóak kárpótolni az utasokat ért sérelmeket. Ilyenkor nincs mit tenni, peres úton lehet csak az igényt érvényesíteni.

A légitársaságok elleni peres eljárások indítása jogban járatlanok számára egy hosszú, munkaigényes eljárás. Akik egyedül vágnak bele a kártérítés behajtásába, még ha valamilyen választ is kapnak a légitársaságtól (többnyire elutasítót), a kártalanítás megszerzéséhez bíróságra kell az ügyet vinni, ahol a légitársaság teljes jogi arzenáljával és dörzsölt ügyvédjeivel állnak szemben. Per esetén az utasok nehezebben tudják bizonyítani az igazukat a légitársasággal szemben, mivel sem időjárási sem technikai adatok nem állnak rendelkezésre a légitársaság hibájának bizonyításához. Már az egyes európai légitársaságok, de különösen a nem eu tag országból érkező légitársaságok elleni peres vagy nemperes eljárás kezdeményezése is különös nehézségekbe ütközik, hiszen ezen légitársaságoknak nem Magyarországon van a székhelye, nem magyar nyelven beszélnek. Legtöbbször a peres eljárás indítására nem magyar bíróság előtt kerül sor, tolmácsokat kell alkalmazni.

Mi segítünk Önnek abban, hogy a légitársaság elutasítása esetén is könnyen és gyorsan kártalanítást kaphasson!
Az AIMTOCLAIM.EU azért jött létre, hogy az idegeskedéssel járó terheket levegye az Ön válláról. Az online ügyintézésnek köszönhetően Önnek fel sem kell állnia a számítógépe mellől, a személyes és az utazási dokumentumok beküldésével pár kattintás után igényelheti, hogy mi vegyük át a pereskedés nehéz terhét.

Tegyen egy próbát, és csökkentse a járatkésésből fakadó kárát. Az idegeskedést pedig bízza ránk!

Ügyvédi megbízás sikerdíja

  • Minden késés esetében bruttó 15 %;
  • Kizárólag sikerdíjas alapon;